Tips voor het kopen van een gebruikte auto

Hoe koop ik een goede gebruikte auto?

Of u nu een gebruikte auto voor uzelf koopt of op zoek bent naar uw kinderen met hun eerste set wielen, het is een heel ander proces dan het kopen van een nieuw voertuig, dat wordt beschermd door de Citroenwet van Pennsylvania. Door onderstaande eenvoudig te volgen tips te gebruiken, verkleint u de kans om opgelicht te worden en vergroot u de kans op een betrouwbaar voertuig voor vele jaren.

Beoordeel uw behoeften: om een ​​goede deal te krijgen voor een gebruikte auto, moet u enige tijd nadenken over dezelfde dingen die u zou doen bij het kopen van een gloednieuwe auto. Het Bureau voor consumentenbescherming stelt voor dat u het volgende overweegt: hoe lang u het voertuig gebruikt, hoe lang u het behoudt, de grootte en functies die u nodig heeft, uw budget voor de aankoop en de kosten voor bediening en onderhoud.

Dealers en veilingen: er zijn veel plaatsen om een ​​gebruikte auto te zoeken. Nieuwe en gebruikte autodealers zijn een natuurlijke plaats om te beginnen, maar u moet eerst de reputatie en betrouwbaarheid van de dealer controleren. Autosupermarkten bieden een hightech, zonder prijs afdingende manier om gebruikte auto’s te kopen. Mogelijk vindt u ook gebruikte auto’s bij autoverhuurbedrijven of kredietverstrekkers. Voertuigveilingen zijn een andere bron van gebruikte auto’s, maar het krijgen van garantie is zeldzaam en het is onwaarschijnlijk dat uw monteur de auto van tevoren kan inspecteren.

Voet een kentekencheck uit

Particuliere eigenaren: Particuliere eigenaren verkopen hun auto meestal via krantenadvertenties of op internet. Mogelijk vindt u een goed onderhouden auto die voor minder geld verkoopt dan aan een dealer. Als u bij een particuliere eigenaar koopt, vraag dan om de onderhouds- en reparatierecords. Controleer ook de titel om er zeker van te zijn dat de persoon die de auto verkoopt de legale eigenaar is. U kunt via RDW een kenteken check uitvoeren via www.kentekencheck.net.

Voer een grondige controle uit: u kunt geen perfectie verwachten in een gebruikte auto, maar u mag ernstige defecten niet over het hoofd zien. Maak van veiligheid een prioriteit. Inspecteer de auto bij daglicht en mooi weer. Test de auto op de weg voordat u overgaat tot kopen. Als u het voertuig niet mag testen, koop het dan niet. Laat een vertrouwde monteur de auto grondig inspecteren voordat u hem koopt. Je moet ook de auto bekijken voor problemen. Controleer de carrosserie op roest of scheuren. Banden, accu, deuren, ramen, verlichting, uitlaatpijp, schokdempers en vloeistoffen zijn allemaal details die je goed moet bekijken voordat je koopt. Mechanische onderdelen zoals de koplampen, verwarming en ruitenwissers moeten naar behoren functioneren. Controleer ook de stoelen en de vloer aan de binnenkant op grote slijtage.